Ambulansearbeider Lars Tore Berntzen (44) har viet livet sitt til å hjelpe andre. Nå stiller alle opp for å hjelpe den ALS-rammede familiefaren

Ingenting kan stoppe sykdommen som har rammet Lars Tore Berntzen. Men det finnes medisiner som kan bremse den – og forlenge livet hans.

Femti venner fra nær og fjern: Det er åpenbart at Lars Tore og Kari Britt Berntzen har satt spor i manges liv. I vielsen, inne på brann- og ambulansestasjonen i Verran, ble paret overrasket av over femti ambulansearbeidere, brannmenn, ambulanser og brannbiler.  Foto: Harald Tangvold

Nyheter

MALM: I oktober i fjor skulle ambulansearbeider Lars Tore Berntzen (44) resertifiseres for å kunne sette morfin på pasienter. Underveis i sertifiseringen kjente han at armen skalv. Han klarte kravene, men merket at noe ikke stemte. I løpet av de neste månedene var han til legen flere ganger, uten at det ble påvist hverken vitaminmangel eller noe annet. Samtidig gikk han ned i vekt, til tross for at han både trente og spiste normalt. På sykehuset i Namsos og på St. Olavs slo de fast at det var musklene til Lars Tore som sviktet, og 8. april fikk han diagnosen. Han var rammet av Amyotrofisk lateral sklerose (ALS) – og i løpet av få år kommer han til å dø av den uhelbredelige sykdommen.