Blankslitte dekk ga avskiltet bil

En sjåfør i 40-årene ble mandag stanset av politiet på fylkesvei 17 på grunn av vinglete kjøring. Da oppdaget politiet at dekkene var helt blankslitte, og bilen ble avskiltet på stedet.
Nyheter

– Han skal ha vinglet mellom hvitstripa og midtstripa i eget kjørefelt hele vegen, fram til politiet fikk stoppet han ved Spillumshøgda, sier operasjonsleder Bjørn Handegard i Trøndelag politidistrikt.

Der ble det satt kjøreforbud på kjøretøyet, og sjåføren fikk skyss med politiet videre til fergeleiet, slik at han kunne komme seg til Rørvik hvor han kommer fra, opplyser Handegard.

Fire blankslitte dekk førte til at sjåføren fikk bilen avskiltet, og politiet har nå opprettet en sak på forholdet. Operasjonsleder Handegard forteller at det også vurderes om det skal opprettes sak på mannens farlige kjøreatferd.

– Vi ble oppringt klokka 15.20 av en sjåfør som meldte om ei farlig forbikjøring på fylkesvei 17. Både han og en bil i motsatt kjørefelt måtte bremse opp for å unngå at det ble frontkollisjon, fortelleroperasjonslederen. Forbikjøringa skjedde ikke langt fra Bangsund, opplyser han.

Innringeren fulgte hakk i hæl på forbikjøreren, som vinglet seg videre langs Kystriksvegen fram til han ble stanset.