Et fylkeskommunalt vedtak om å bygge et nytt Fylkets hus, vil derfor være den beste garantien Steinkjer kan få om å være administrasjonsby

Varaordfører i Steinkjer, Øystein Bjørnes (t.v.) og andrekandidat i Trondheim Høyre, Trygve Bragstad, sier Steinkjer må innta en offensiv rolle i saken om reisetid mellom Trondheim og Steinkjer.  Foto: Bjørn Erik Øvrelid

Nyheter

Det skulle selvfølgelig være helt unødvendig å løfte fram et slikt tema allerede i årets valgkamp, men det er likevel behov for å dvele litt ved usikkerheten som er skapt av om Steinkjer vil forbli administrasjonsstedet for den nye, sammenslåtte fylkeskommunen. Tyngdekrafta, og at «alt blir samlet i Trondheim til slutt uansett», kan fort bli vedtatte sannheter, uten at det har noen reell grunn til det. Derfor var det ikke unaturlig at listetoppene i Ap, Sp og Høyre fikk spørsmålet under Trønder-Avisas fylkesordførerduell, som ble publisert sist uke.