Færre reiste fra Værnes i juli

I juli måned var det 4,4% færre reisende over Trondheim lufthavn enn tilsvarende måned i 2018.

  Foto: Svein Helge Falsad

Nyheter

Innenlands var det 5,5% færre reiser sammenlignet med i fjor, opplyser kommersiell sjef Ellen Weidemann i Avinor på Værnes.


Avinor ber flyreisende i sommer beregne god tid

Allerede til helgen starter sommerferieutfarten for alvor fra Oslo Lufthavn. Samtidig stenges en av rullebanene. Avinor ber reisende beregne ekstra god tid.

 

- En stor medvirkende årsak til reduksjonen i antall reiser, var færre antall tilgjengelige seter til Bergen og Tromsø. Antall reisende til Oslo var også lavere enn i juli 2018, mens det var en økning i antall reisende til Stavanger, sier hun.

Antall reisende til utlandet i juli var på nivå med 2018. Denne trafikken er i stor grad sammenfallende med antall tilgjengelige seter. I juli måned ser vi dette spesielt på trafikken til Antalya og Alicante som hadde en økning i antall seter og reisende.


Åpner direkterute mellom Værnes og Tromsø

To ganger i uka skal det nå bli mulig å fly fra Trøndelag til Tromsø. Det er Norwegian som nå åpner ei ny rute for reisende nordover.

 

Totalt sett er det veldig god utnyttelse av rutene til utlandet, med over 90% belegg i juli måned.

Ved utgangen av juli måned var det 1,3% færre reisende enn i 2018. Noe av dette skyldes streiken i SAS tidligere i år.


Liten passasjervekst

Antall passasjerer som fløy over Trondheim lufthavn Værnes i februar måned, var 0,4 prosent høyere enn tilsvarende periode i fjor.

 

Værnes-trafikken i januar: Innland opp, utland ned

Antall passasjerer som fløy fra og til Trondheim lufthavn Værnes i januar måned, var 2,6 prosent høyere enn tilsvarende periode i fjor.