Medelever ved folkehøgskole var bekymret for Manshaus

Nyheter

Medelever reagerte på terror- og drapssiktede Philip Manshaus holdninger da han gikk på Fosen folkehøgskole i Trøndelag. Skoleledelsen varslet ikke politiet.

Ifølge TV 2 gikk 21-åringen på folkehøgskolen fra august i fjor til mai i år, og flere elever skal ha ment at han forandre seg mye i løpet av skoleåret. Noen av dem skal ha blitt sjokkert over mannens holdninger.


Terrorsiktede varetektsfengslet i fire uker

Terrorsiktede Philip Manshaus (21) er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker, de to første i full isolasjon.

 

Til VG , som først omtalte saken, forteller en kvinne som gikk på folkehøgskolen, at Manshaus begynte å uttrykke innvandrings- og kvinnefiendtlige holdninger i diskusjoner med medelever, samt at han vurderte å melde seg inn i en nynazistisk organisasjon.

Overfor TV 2 bekrefter Dorthe Birch, daglig leder ved Informasjonskontoret for Folkehøgskolen, at det kom flere bekymringsmeldinger til skolen. Hun ønsker ikke å gå nærmere inn på innholdet.


Solberg åpen for handlingsplan mot muslimhat

Statsminister Erna Solberg (H) er åpen for en egen handlingsplan mot muslimhat i kjølvannet av moskéskytingen i helgen, men regjeringen har ikke konkludert.

 

– Det kom noen tilbakemeldinger om eleven underveis, men det kommer mange tilbakemeldinger på elever i løpet av et år. Når man bor på en folkehøgskole, er det mange samtaler både elevene seg imellom, og med lærere, sier hun.

Skoleledelsen oppfattet ifølge Birch ikke at bekymringsmeldingene var av en slik karakter at skolen tok kontakt med politiet eller andre utenforstående.


Terrorsiktede Manshaus tydelig forslått – smilte da han ankom retten

Fengslingsmøtet for draps- og terrorsiktede Philip Manshaus er i gang i Oslo tinghus. 21-åringen har merker og hevelser etter slagsmålet i moskeen han angrep.