Terrorsiktede Manshaus tydelig forslått – smilte da han ankom retten

Fengslingsmøtet for draps- og terrorsiktede Philip Manshaus er i gang i Oslo tinghus. 21-åringen har merker og hevelser etter slagsmålet i moskeen han angrep.
Nyheter

21-åringen bar tydelig preg av basketaket mellom ham og personene som overmannet ham da han gikk inn i Al-Noor Islamic Centre i Bærum lørdag, etter å ha avfyrt skudd. Basketaket skal ifølge NRK ha vart i om lag 20 minutter, før politiet kom.

Ikledd blå joggedress og med blåveiser rundt begge øyne snudde han seg mot publikum og smilte før retten ble satt. Manshaus meddelte på forhånd at han ville samtykke til fotografering.

Før terrorangrepet lørdag la en person i Manshaus' navn ut om lag 20 bilder, som angivelig skal vise Manshaus i ulike aldre, fra han var nyfødt til i dag.

Påtalemyndigheten vil be om fire ukers varetektsfengsling, hvorav to i full isolasjon, i tillegg til medieforbud og brev- og besøksforbud. Han er siktet for terror, og for drapet på sin 17 år gamle adopterte stesøster.


Siktelsen etter moskéskytingen er utvidet til også å gjelde terrorhandling

Politiet bekrefter at siktelsen mot Philip Manshaus (21) etter moskéskytingen og drapet i Bærum lørdag utvides til å også omfatte en terrorhandling.