Møtte veggen i Steinkjer hvor han tok en hviledag

Trønderen har satt seg som mål å samle inn 100.000 kroner langs de 270 milene som skal unnagjøres på 20 dager.

Gode venner: Rune Wæraas kom tirsdag til Steinkjer hvor han avla sin gode venn Anders Juberg og dattra Malin Juberg et besøk.  Foto: Bjørn Erik Øvrelid

Nyheter

– Så langt har turen vært et eventyr med drømmeforhold. Ved hjelp av all responsen på sosiale medier og av folk langs vegen har jeg omtrent svevd  og kost meg med mennesker, sier Rune Wæraas.

Tirsdag kom han til Steinkjer hvor han for første gang på turen møtte dårlig vær, og kjente at det ble behov for å ta en hviledag.


Fakta om MOT

Mot styrker ungdoms robusthet og mot gjennom forebyggende livsmestringsprogram i skolen.

MOT har tre verdier:  

MOT til å leve:

 • Være seg selv
 • Lede seg selv
 • Ha passion
 • Akseptere ikke alltid å være bra

MOT til å bry seg:

 • Skape godfølelsen hos andre
 • Vise respekt
 • Vise kjærlighet
 • Vise omsorg for de som er utenfor

MOT til å si nei:

 • Prioritere
 • Stå for egne verdier
 • Våge å si ifra
 • Praktisere tøff kjærlighet.

270 mil på 20 dager

Turen startet 2. august og planen er å være fremme i Lindesnes 22. august. Han hadde egentlig planlagt å ta en hviledag i Lofoten, men på grunn av de flotte værforholdene valgte han å holde syklingen gående til han møtte dårlig vær, noe han gjorde da han nærmet seg Steinkjer.

– Jeg kjente at jeg begynte å møte veggen og valgte derfor å ta en hviledag i Steinkjer, sier Wæraas.

Trønderen, som til daglig er kjøpmann ved Rema 1000 på Lade Arena, har vært MOT-coach i 20 år, like lenge som han har jobbet i Rema 1000. Wæraas har lenge hatt en drøm om å sykle Norge på langs, og et med et slikt jubileum som bakteppe valgte han å realisere planene.

– Men hovedmålet med turen er å gjøre folk i vårt langstrakte land mer kjent med hva MOT driver med. Det er mange som har et forhold til logoen, men ikke hva vi faktisk driver med, sier Wæraas.

Mange mennesker har åpnet seg

Ved å bruke smil og vennlighet har han kommet i kontakt med mange mennesker som har valgt å åpne seg og fortelle om egne opplevelser. Spesielt ønsker han å trekke fram en opplevelse på Alstadhaug, hvor han kom i kontakt med tre pensjonister som satt å koste seg i sola.

Etter å ha fortalt om bakgrunnen for sykkelturen åpnet de tre seg og fortalte om egen barndom og oppvekt.

– De satte stor pris på MOT etter å ha fått kjennskap til jobben som gjøres for å styrke samholdet, og mente at dette var et arbeid som hadde stor betydning. De tre ble meget engasjert, og selv uten moderne telefoner ba de pent om informasjon om hvordan de kunne følge med på reisen min. Dette ble et meget varmt møte og vi skiltes med gode klemmer etter at de tre velvillig hadde bidratt med kontanter til innsamlingen, sier Wæraas.

Hvor nært er du målet om å samle inn 100.000 kroner?

– Jeg har kommet godt over halvveis med sykkelturen, men ikke med innsamlede penger. Det er god giverglede blant folk jeg treffer langs min veg, men jeg savner et større engasjement fra bedrifter, sier Wæraas.

Møtte veggen i Steinkjer

Selv om han møtte værveggen i Steinkjer, er han ved godt mot og mener å være i god rute for å klare målet om Nordkapp–Lindesnes på 20 dager.

– Med litt hvile i Steinkjer i natt, regner jeg med å være klar for resten av etappen i morgen. Jeg ligger rundt én dag før skjema så dette regner jeg med skal gå bra.