Ekstern granskning av årsaken til at politiets passprosjekt vil koste 600 mill.

Justisminister Jøran Kallmyr og politidirektør Benedicte Bjørnland vil granske politiets prosjektstyring etter at nye ID-kort og pass ble kraftig forsinket.

  Foto: NTB/scanpix

Nyheter

Torsdag skrev Aftenposten at de nye passene og ID-kortene tidligst vil være klar i 2020 – tolv år etter at daværende justisminister Knut Storberget (Ap) lanserte nye ID-kort og pass.

Nå varsler justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) og politidirektør Benedicte Bjørnland en ekstern granskning.

Ferdig i løpet av 2020

– Politidirektoratet skal gjennomføre mange prosjekter, derfor er jeg glad for at politidirektøren allerede er i gang med en gjennomgang. I tillegg er vi begge enige om at det nå også må settes inn eksterne ressurser. Pass og ID-prosjektet skal gjennomføres slik at nye pass og ID-kort kommer i 2020, som regjeringen tidligere har informert Stortinget om, sier Kallmyr i en pressemelding.


Innherred politidistrikt er blitt mer publikumsvennlig.

Politiets nye dør mot omverdenen

Steinkjer politistasjon har fått ny inngang og ny resepsjon. Målet er å gi publikum bedre service.

 

Ukjent sluttsum

Politidirektøren sier at pass og ID-prosjektet er et av deres største prosjekter, og at det derfor er viktig med en gjennomgang «for å sikre vår mulighet til å gjennomføre både dette og andre prosjekter».

Det er foreløpig ikke klart hvordan granskingen skal gjennomføres, eller hvor høy sluttsummen for prosjektet blir. Ifølge Aftenposten har regningen økt med over 600 millioner kroner.


Politiet i Trøndelag varsler behov på «over 30 millioner» for å unngå nedbemanning.

Politimesteren i Trøndelag: – Vi opplever å stå i en spagat

 

Markerte siste pass med kake

Fredag ble de siste passene skrevet ut ved Levanger og Verdal lensmannskontor. Fra mandag er det Steinkjer politistasjon som ordner pass for hele Innherred.