Søndag var det duket for «Museets Mester» på Egge Museum.

Traff blink med femkamp og lek

Venninnene Ida (7) og Emma (8) hadde stålkontroll på samtlige femkampøvelser og tok seg ei velfortjent vaffel da «Museets Mester» gikk av stabelen på Egge Museum søndag.

Været kan vi dessverre ikke gjøre noe med.

Maiken Jørgensen Strandvik
Nyheter

STEINKJER: Tautrekking, melkespann-løft, øksekast og vaffel var bare noen av de aktivitetene som sto på menyen da det var duket for «Museets Mester» på Egge museum søndag formiddag.

To av de mange som trosset regnværet på Egge, var sju år gamle Ida Halseth Guin og åtte år gamle Emma Susegg fra Steinkjer. Venninnene kunne fortelle at det var mange spennende leker og øvelser å prøve seg på.

– Alt var morsomt, men det jeg likte best var å kaste øks. Jeg traff blinken på alle tre kastene, sa Ida stolt etter at hun hadde vært innom alle postene som var spredt rundt om på museet.

Etterpå delte venninnene ei velfortjent vaffel.

– Det er artig å leke, men det er også skikkelig godt med vaffel, kunne Ida bekrefte.


Vikingtiden engasjerer

Egge vikinglag har fått flere medlemmer som resultat av Barnas vikingdager på Egge i helgen. 2000 besøkte arrangementet.

 

Mange besøkte Barnas vikingdager i Steinkjer gjennom helgen. God start for nykomlingen på Egge Museum.

Moro og lek for liten og stor på historisk grunn

Vikingfestivalen på Egge er historie, men arvtakeren – Barnas vikingdager – er ingen dårlig erstatter. Ungene ville rett og slett ikke hjem!

Barnas vikingdager i gang

Med prosesjon, dans og musikk ble Barnas vikingdager på Egge Museum blåst i gang fredag ettermiddag. Og sola kom som bestilt.


Nytt konsept

«Museets Mester» ble søndag arrangert for aller første gang, og har et konsept som går ut på en spennende dag med fem-kamp-øvelser på museet. Øvelsene man kunne prøve seg på var melkespannholding, tautrekking, støvelkast, hesteskokast og øksekast.

Seks år gamle Signe Austmo Ryan imponerte både store og små da hun holdt melkespannene i været. Etterpå kunne hun fortelle at det slettes ikke var tungt.

– Det var ikke tungt, nei! Ikke så sterk som jeg er, sa Signe fornøyd – før hun satte fart mot neste femkamp-øvelse.

Råsterk: Signe Austmo Ryan (6) imponerte både store og små da hun holdt melkespannene i været. 

 

Styrer ikke været

Maiken Jørgensen Strandvik fra Egge Museum skrøt av de mange som trosset regnværet, men legger ikke skjul på at de ønsket seg flere besøkende til museets femkamp-dag.

– Det er tydelig at de som er her på museet i dag har det veldig bra. Været kan vi dessverre ikke gjøre noe med, selv om det trolig må ta noe av skylden for at det kom litt mindre folk enn vi håpte på, sa Jørgensen Strandvik.

Om konseptet skal videreføres blir avgjort etter søndagen, men Jørgensen kunne allerede slå fast at ting fungerte som det skulle.

–Jeg syns det har fungert godt. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, og vi ser at dette arrangementet har tiltrukket seg en annen målgruppe enn det vi er vant til, og det setter vi selvfølgelig pris på, sa Jørgensen Strandvik.