Ap fortsatt det klart største partiet, men Sp nærmer seg.

Ligger an til fortsatt rødgrønt flertall i fylket

Ei uke før valget er det ikke flertall for et «regjeringsskifte» i Trøndelag, uansett hvilken side Sp tar etter valget.

stor oppslutning rundt rødgrønn politikk: Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) og fylkesvaraordfører Tomas Iver Hallem (Sp) under fylkestinget i Steinkjer i oktober 2018. Ei uke før valget tyder alt på at Ap beholder ordførerkjedet. Foto: Johan Arnt Nesgård 

Nyheter

Det viser en ny måling som Sentio har gjort for Trønder-Avisa. Ap går riktignok noe tilbake fra siste måling tidlig i august. Den gangen fikk Ap ei oppslutning på 31,6 prosent. På Sentios måling i dag får de 1,7 prosent lavere oppslutning, og ender på 29,9 prosent. Det er en tilbakegang på hele 10,3 prosent fra valget i 2015.