Politiet bestiller forskning på nettovergriperne

Menn som begår overgrep mot barn på nettet, gjør det ofte også i det virkelige liv.

Politiadvokat Marianne Høyer sier at mellom 30 og 60 prosent av nettovergriperne seg også gjør overgrep i det virkelige liv.  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Nyheter

Nå vil regjeringen har mer forskning på overgriperne

– Kriminaliteten endrer seg. Overgrep og misbruk av barn er et stort og voksende kriminalitetsområde i samfunnet vårt. Vi vet en del om ofrene, men lite om overgriperne, sier statsminister Erna Solberg (H) til Adresseavisen.

I regjeringens siste budsjettkonferanse i august flyttet Solberg fem millioner kroner til forskning på feltet inn på Justisdepartementets budsjett for 2020.

Trøndelag politidistrikt har allerede skrevet en avtale om strategisk samarbeid om tverrfaglig innsats mot seksuelle overgrep mot barn på internett (SOBI) med NTNU og St. Olavs hospital.

– Vårt mål er å styrke den forskningsbaserte kunnskapen om SOBI som samfunnsutfordring, sier dekan og professor Bjørn Gustafsson ved fakultet for medisin og helsevitenskap på NTNU.


Mann avslørt av spesialgruppe: Hadde 65.000 ulovlige bilder

På bopelen i Namdalen oppbevarte mannen 65.000 ulovlige bilder før han ble avslørt av ei spesialgruppe i politiet.

 

Ifølge politiadvokat Marianne Høyer forgriper mellom 30 og 60 prosent av nettovergriperne seg også i det virkelige liv.

– Vi vet mindre om hvem og hvilken bakgrunn disse mennene har, hva som gjør at de flytter overgrepene ut fra nettet, hvorfor de ikke reagerer så godt på behandling eller om de slutter når de blir tatt, sier politiadvokat Marianne Høyer.


Tenåring dømt: Hadde over 30.000 overgrepsbilder og videoer av barn

Ung innherredsmann dømt: Kripos fikk varsel fra Facebook om at det var lastet opp overgrepsbilder