To år gammel gutt i drukningsulykke i Steinkjer

Et to år gammelt barn falt i ei elv ved Følling i Steinkjer søndag.
Nyheter

STEINKJER: Søndag klokka 13.06 meldte politiet at de rykket ut til en drukningsulykke sammen med brannvesenet og ambulanse i Følling i Steinkjer.

Luftambulanse ble også tilkalt, og kriseteamet i Steinkjer kommune ble varslet.

– Fra de første nødetatene var på stedet ble det gitt førstehjelp til barnet. Luftambulansen overtok da de ankom, og det ble gitt kontinuerlig hjerte- og lungeredning under flyturen til St. Olavs hospital, sier operasjonsleder Wenche Johnsen i Trøndelag politidistrikt.

Trønder-Avisas fotograf på stedet meldte at enda en luftambulanse landet klokken 13.38. Luftambulansen tok av med barnet like før klokken 14.00.

Brannvesenet var også på stedet med tre biler.

TO LUFTAMBULANSER: Det ble sendt to luftambulanser til ulykkesstedet i Følling.  Foto: Johan Arnt Nesgård

2 år gammel gutt

– Vi ble kalt ut til stedet fordi en liten gutt på to år har falt i elva. Han har blitt tatt av strømmen og ble funnet etter noen minutter. Han ble da tatt opp og det ble umiddelbart startet førstehjelp, sier innsatsleder Stig Viken.

Viken opplyser at det er sterk strøm i elva, og at gutten ble funnet omtrent 100 meter nedenfor nærmeste bru. Politiet vet fortsatt ikke hvor gutten falt i elva.

Han opplyser at tilstanden til gutten er kritisk. Politiet jobber nå med å undersøke nærmere hva som har skjedd.

– Boligen hvor gutten holder til befinner seg ikke langt unna elva. Det ble oppdaget relativt fort. Det er uvisst om han har falt fra elvebredden eller brua, sier operasjonsleder Wenche Johnsen.

Hurtig nedkjølt

Hun påpeker at gutten ble hurtig nedkjølt da han falt i vannet, noe som kan være en fordel når det gjelder hjerte- og lungeredning.

– Vi er nå over i etterforskningsfasen, og avhører vitner for å kartlegge hva som har skjedd, sier Johnsen.

Elva det dreier seg om heter Forfonelva, og beskrives av innsatsleder Stig Viken som en flomstor bekk.

– Elva er normalt mer en bekk, men på grunn av mye nedbør i det siste har den blitt stor og det er ganske sterk strøm nå, sier Viken.

Gutten var på besøk der drukningsulykken skjedde og er til daglig ikke bosatt i Trøndelag.

Politiet sier at begge foreldrene nå befinner seg på St. Olavs hospital i Trondheim, hvor de mottar krisehjelp.

Klokken 20.10 fikk politiet statusoppdatering fra sykehuset. Tilstanden beskrives fortsatt som alvorlig, kritisk og uavklart for gutten.

Mandag formiddag opplyser St. Olavs Hospital og politiet at tilstanden til gutten er alvorlig, men stabil, og at gutten skal være utenfor livsfare:

Gutten (2) som falt i elva er utenfor livsfare

Både politiet og sykehuset bekrefter at toåringen som falt i ei elv i Steinkjer søndag, er utenfor livsfare. Tilstanden er fortsatt alvorlig.