Flere veger stengt etter ras

Uvær gjør at flere trønderske veger er stengt mandag.

RAS: Et jordras gjør at E14 i Hegra er stengt. 

Nyheter

Det er kraftig regnvær i store deler av Trøndelag mandag. Yr.no har utstedt farevarsel for både flom og jordskred over hele fylket.


E14 Hegra: Det har gått et jordras ved E14, like øst for Austkil i Hegra.

Det er trær og jord som har kommet ned, melder politiet klokka 11.20.

I den første meldinga skrev politiet at vegen ikke er stengt, men klokka 11.32 opplyser politiet at vegen likevel må stenges. Per nå er det ufremkommelig på stedet.

Entreprenør er på veg til stedet, melder Vegtrafikksentralen klokka 11.38.

Klokka 15.17 melder politiet på Twitter at jordraset på E14 er delvis ryddet unna av entreprenør, og at trafikken slippes forbi rasstedet i puljer. Arbeid pågår fortsatt på stedet.

Strekningen ble mandag kveld åpnet igjen for trafikk gjennom kveld og natten. Vegtrafikksentralen melder at de Vil fortsette oppryddingsarbeidet tirsdagen, men at det er åpent i begge kjøreretninger frem til arbeidet begynner.

Les mer om saken her:

Se video:

Se video: Flommen laget elv gjennom hagen

E14 stengt etter at de store vannmengdene tok med seg trær og jord.Malvikvegen, Stjørdal: Også på Malvikvegen ved Gevingåsen har det gått et ras. Flere steiner har rast ut på vegen. Vegtrafikksentralen er varslet og Mesta er på veg til stedet, melder politiet klokka 11.36.


Tips oss!

Har du opplysninger, bilde eller video?

Telefon:980 30 030 SMS/MMS:TA TIPS til 2399 (5 kr.) redaksjonen@t-a.no


Meråker: Stjørdalselva har gått over sine bredder og oversvømt flere jorder i Meråker. 100 sauer er fanget og ett hus er evakuert. Les mer her:

100 sauer isolert på jorde: – Helt vanvittige mengder vann

Stjørdalselva har gått over sine bredder og oversvømt flere jorder i Meråker. 100 sauer er fanget og ett hus er evakuert.


Eggetunnelen, Steinkjer: Eggetunnelen på E6 i Steinkjer ble midlertidig stengt på grunn av opprydningsarbeid ved 12-tiden mandag. Tunnelen er åpen for trafikk igjen, melder Vegtrafikksentralen klokka 14.45.

Eggetunnelen ble stengt mandag formiddag. 

Fv. 700, Meldal: Fv. 700 Systogrenda, på strekningen Meldal – Å er midlertidig stengt på grunn av oversvømmelse. Anbefalt omkjøring er via Fv. 6506 Ressveien, melder Vegtrafikksentralen klokka 9.38.


Flom- og jordskredvarsel for Trøndelag

Det er gult farevarsel for flom og jordskred i nesten hele Trøndelag søndag.

 

Fv. 6432, Hemne: Vegen mellom Kyrksæterøra og Våvatnet er stengt ved Purkvikneset på grunn av jordras. Entreprenør er på veg, melder VTS klokka 10.07.

Klokka 16.19 mandag melder politiet at fv. 6432 ved Purkvikneset blir stengt i natt fra klokken 21.00 til 06. Årsaken til stengingen er fare for ras. 

Overheng skal ifølge politiet renses av entreprenør. Anbefalt omkjøring via E39.

Snillfjord: Det er regn og økende vannføring i elver og bekkeløp flere steder i Sør-Trøndelag. Beboere i et tjuetall hus og et omsorgssenter på Krokstadøra i Snillfjord kommune er innestengt etter at flomvannet tok en bro, ifølge NRK. Kommunen opplyser at de jobber med å etablere en midlertidig gangbro. Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er vannføringen i området på gult nivå, skriver NTB.

Fv. 714, Hitra: Hitratunnelen stenges på grunn av berging av vogntog. Bilberger er på stedet, melder Vegtrafikksentralen klokka 16.43.

Hitratunnelen er åpen for trafikk etter berging av et vogntog, melder Vegtrafikksentralen klokka 17.17.


Advarer om massiv kø i Vuddudalen: – Vanvittig!

Advarer mot massiv kø som følge av vegarbeid. – Vanvittig, sier Tine-sjåfør.