En tidligere driver av et hundepensjonat i Nord-Trøndelag er tiltalt for grovt brudd på dyrevelferdsloven.

Hundeeiere vurderer søksmål etter strømming

Flere hundeeiere reagerer kraftig etter avsløringen om at hundene deres har blitt påført strømhalsbånd og strømmet under pensjonatopphold. Nå vurderes søksmål og erstatningskrav mot den tidligere kenneleieren.

STRØMMET: Hunden Barak er en av de 40 hundene som er navngitt som hunder som har blitt strømmet på hundepensjonatet i Nord-Trøndelag hvor det er tatt ut tiltale mot den tidligere driveren for ulovlig bruk av strømhalsbånd på hund. Eieren bekrefter at hunden har hatt opphold ved pensjonatet i de oppgitte tidsrommene. Han skal ha blitt strømmet flere ganger etter hva politiet har funnet i chattelogger mellom driveren og en av hennes ansatte.  Foto: Privat

Nyheter

En tidligere driver av et hundepensjonat i Nord-Trøndelag er tiltalt for grovt brudd på dyrevelferdsloven. Kvinnen skal ha brukt strømhalsbånd mot minst 40 hunder – for å få dem til å slutte å bjeffe. Det har ført til kraftige reaksjoner fra flere hundeeiere som har benyttet kennelen regelmessig.