Varsler om Njie: – Fungerer som Giskes PR-agent

Giske-varsler Sunniva Andreassen mener at Haddy Njie fungerer som ektemannens PR-agent.

Gift: Etter fem år ble Haddy Njie og Trond Giske mann og kone. Her utenfor Nidarosdomen etter vielsen.  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Nyheter

– Njie fungerer i praksis som Giskes PR-agent. Det er urimelig å si at varslerne ikke har blitt uimotsagt, når de fra første stund har blitt demonisert og umyndiggjort, sier Sunniva Andreassen.

Hun deltok lørdag i Ukeslutt på NRK sammen med Trond Giskes ektefelle, Haddy Njie. Her forteller Andreassen at hun er opprørt over boka «Dagbok 13. desember–13. februar».


Njie og Giske vurderte å stevne Ap for metoo-håndteringen

Haddy Njie og Trond Giske var misfornøyd med Aps håndtering av metoo-varslene. De fikk advokatråd om å gå til retten, men valgte å ikke gjøre det.

 

I boken beskriver Njie hvordan det var i stå i sentrum i en av norgeshistoriens største mediestormer.

– Jeg har aldri sagt at min historie er sannheten, men den er en flik av sannheten, og den er viktig for å få hele bildet, svarer Njie.

– River ned det meetoo står for

Andreassen er tidligere AUF-er og sto fram som varsler i Trond Giske-saken for to år siden.

I en kronikk i Aftenposten skriver Andreassen at Giske ødela hennes politiske engasjement. Hun skriver videre at det har kostet henne å varsle.

– Boken river ned mye av det metoo står for. Jeg vet ikke om Njie har tenkt over hvilke kostnader dette får. Har hun lyst på et samfunn på hvor man ikke kan si ifra? spør Andreassen i programmet.

– Jeg er nok like opptatt av varslernes rettigheter og metoo som Andreassen, men også varslere må tåle å bli motsagt, svarer Njie.

Reagerer på Lindmo-intervju

Flere i sosiale medier har reagert stekt på at Njie fikk snakke ut i programmet Lindmo på NRK fredag, uten at noen motstemmer kom til orde, skriver Medier24.

Under intervjuet sier Njie at verken hun eller Giske mener at han noen gang har trakassert noen.

– Vi har forståelse for at dette setter følelser i sving og at mange har meninger om vårt intervju. Samtidig håper vi at intervjuet kan få være et innslag i en større debatt og at det maner til ytterligere refleksjon i en viktig sak, sier prosjektleder Trine Sollie for Lindmo på NRK.


Hadia Tajik benekter påstander i Haddy Njies bok

Ap-nestleder Hadia Tajik mener Trond Giskes kone fremmer feilaktige påstander om henne i boka «Dagbok 13. desember–13. februar».

 

Sollie mener ikke at intervjuet utløser samtidig imøtegåelse.

Giske trakk seg som nestleder i Arbeiderpartiet 7. januar 2018 som følge av flere varsler mot ham.

Varslene var knyttet til seksuell trakassering og upassende oppførsel. Samme måned konkluderte partiet med at han hadde brutt partiets interne retningslinjer.


Kjent trønder-regissør lager film om Trond Giske

Filmskaperen Håvard Bustnes lager helaftens dokumentarfilm om Trond Giske etter å ha fulgt ham på nært hold siden metoo-saken.