Sauenæringa frykter at ulven forsøker å etablere revir i Verdal, Levanger, Stjørdal og Meråker.

«Ulven kan vi ikke leve med. Dette er døden for sauenæringa»

Sauebonde og leder i Frol beitelag, Einar-Andre Hogstad, er sliten etter en sommer som har gått med til å lete etter kadaver – og han er ikke alene.

VURDERER FRAMTIDA: Sauebonde og leder i Frol beitelag, Einar-Andre Hogstad, har brukt sommeren på å lete etter kadaver som er tatt av ulv. Han er tydelig på at sauenæringa ikke overlever dersom ulven fortsetter å være området. – Den tar både sau og lam, og den skader ikke kun for å drepe, slik vi opplever det, sier han. 

Nyheter

LEVANGER: – Får vi samme problemet neste år vurderer jeg å legge ned helt. Sommeren er en tid der du skal kose deg med familien og barna. Og i stedet for å se etter dyrene dine, må du gå og tråle områder etter kadaver, og eventuelt avlive det du finner. Det er ikke noe hyggelig.