Skarnsundet og Borgenfjorden foreslås vernet - igjen

– Det biologiske mangfoldet er noe vi må ta vare på for både oss og fremtidige generasjoner

I 25 år har Skarnsundet og Borgenfjorden blitt forsøkt vernet. Bildene til Steinkjer Sportsdykkere dokumenterer hvilke skatter som befinner seg nede i dypet. Dykkerne er glad for at regjeringen har hentet fram verneplanene igjen.

Vil ha vern: Laila Tapio Boneng leter etter nakensnegler på Vangshylla i Skarnsundet. Joakim Møller Boneng i Steinkjer Sportsdykkere har dokumentert mange av de ulike kaldtvannskorallene i Skarnsundet, og sier det ikke kan herske noen tvil om at området er verneverdig.  Foto: Joakim Boneng

Nyheter

INDERØY / STEINKJER: For to år siden ble forslaget om å verne Skarnsundet og Borgenfjorden skrotet, men nå foreslås det på nytt i regjeringen.