Advarte mot at planene ville dukke opp

For to år siden feiret Høyre at vernet av Borgenfjorden og Skarnsundet ble skrinlagt. Nå blir fjordområdene foreslått vernet igjen.

Advarte: Marit Arnstad (Sp) advarte mot at verneplanene for Borgenfjorden og Skarnsundet ville dukke opp igjen da Høyre ikke vedtok å skrote dem for godt. Nå venter hun spent på å se hvilken vending saken tar når den skal opp til ny behandling i Klima- og miljødepartementet.  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Nyheter

Høyre med stortingsrepresentant Elin Rodum Agdestein i spissen feiret med kake da verneplanene ble lagt vekk i 2017, men Marit Arnstad (Sp) var ikke like fornøyd – og uttalte til Trønder-Avisa at disse kunne dukke opp når som helst. Tidligere statssekretær i Klima- og miljødepartementet (KLD), Lars Andreas Lunde, uttalte at regjeringa hadde bestemt seg for å ikke vedta verneplanen så lenge det var stor lokal motstand. Derfor reagerer Agdestein på at forslaget nå kommer opp på nytt. Samtidig understreker hun at det ikke er vedtatt enda.