Hans-Magnus Ystgaard har møtt den «digitale veggen». Forsker advarer mot digitalt skille i befolkningen.

– Digitaliseringen gjør oss fjernere fra offentlige tjenester

Hans-Magnus Ystgaard (78) ble digital kasteball mellom tre statlige etater da han skulle melde flytting fra én kommunal bolig til en annen for sin utviklingshemmede sønn.

OPPGITT: Hans-Magnus Ystgaard er oppgitt over det maskineriet som har inntatt byråkratiet, der det ikke lenger går an å snakke fornuft med et menneske. Det «enkle tastetrykket» ble et mareritt for familien. Foto: Johan Arnt Nesgård 

Nyheter

SPARBU: I et innlegg i Trønder-Avisa onsdag skriver Ystgaard om problemene han møtte da han skulle sende flyttemelding for sin sønn, som er født med en hjerneskade og bor i kommunal bolig. Det elektroniske skjemaet hos Skatteetaten skulle fylles ut med et såkalt «enkelt tastetrykk».