Asylsøker livsvarig skadd etter grov voldsepisode i Levanger i 2018.

– Uetisk å sende Sarwar (20) ut av landet

Sarwar Ahmadi (20) lå fem måneder på sykehus etter slag med slåsshanske og balltre mot hodet. I februar kan han bli returnert til Afghanistan. – Uforsvarlig ut fra helsetilstanden, mener bistandsadvokat.

VARIG SKADD: Leira Mottak er fortsatt bosted for Sarwar Ahmadi, snart ett år etter at han ble utskrevet fra sykehus. Lammelsene etter voldsbruken har gjort ham avhengig av skinne, krykke eller rullestol. Verge Frances Jajaceela (t.v.) mener at innsatsen det norske samfunnet har lagt i opptreningen av Sarwar (20) vil være bortkastet med en retur til hjemlandet Afghanistan.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

LEVANGER: Han har lammelser i venstre side og foten er avstivet med en skinne. Han beveger seg med en firepunkts krykke, men må ha rullestol når han skal bevege seg mer enn et par hundre meter fra Leira mottak.