Opphørssalget på Stiklestad

S-laget på Stiklestad er for lengst nedlagt, men nå er Spelet likevel til salgs. Er det utgått på dato?

SPELER EN ROLLE: Spelet om Heilag Olav har gjennom 65 år vist at forestillingen spiller en rolle, både for lokalmiljøet og for kulturforståelsen. Derfor bør Spelet få fortsette å utvikle seg, men kanskje framtida ikke ligger på Stiklestad, mener kommentator Johan Prestvik, som lanserer en tanke om å flytte Spelet hjem til Sul. FOTO: MARIUS LANGFJORD 

Nyheter

Bomben smalt for en uke siden, da nyheten om at ledelsen ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter AS (SNK) ville foreslå – som ett av flere forslag – å innføre spel-pause neste år, for å spare penger. Jo da, det er blitt skrevet noen ganger nå. Men la oss likevel repetere: Pause i Spelet om Heilag Olav, som er blitt vist hvert år siden 1954. Spelet som har formet Stiklestad, SNK, teatermiljøet og verdalingene. Fredag kom riktignok meldingen om at Spelet neste år går som normalt. Men snøballen har likevel begynt å rulle.