John Arne Moen blir konsernsjef i Trønder-Avisa

– Jeg er ydmyk over ansettelsen, sier John Arne Moen etter at han onsdag ble ansatt som konsernsjef i Trønder-Avisa.

KONSERNSJEF: John Arne Moen ble onsdag ansatt som konsernsjef i Trønder-Avisa.  Foto: Marius Langfjord

Nyheter

Det var styret i Trønder-Avisa som ansatte Moen som adm.dir. i Trønder-Avisa med virkning fra 15. november. Moen har siden 2015 vært sjefredaktør i Trønder-Avisa.

– Ingen tvil i styret

Styreleder Kolbjørn Almlid i Trønder-Avisa sier at styret er svært tilfreds med ansettelsen. Ifølge Almlid var det ingen tvil i styret om annet enn at Moen er rett person til jobben.

– Moen har gjennom fire år som sjefredaktør, og fra i vår som konstituert adm.dir. i TA-konsern, vist at han har store lederegenskaper. Han har de siste årene gjennomført en betydelig snuoperasjon hvor kostnadene er blitt redusert og driften effektivisert, og dette har han sammen med de ansatte klart uten at det har oppstått støy eller konflikter. Vi mener dette viser hvilke lederegenskaper han besitter, sier Almlid, som også begrunner ansettelsen med et ønske om å etablere en enhetlig og tydelig ledermodell.

– Vi går med dette bort fra toledermodellen som avisa har hatt de siste årene. Med én toppsjef som ivaretar alle tre funksjoner får vi en effektiv og tydelig ledelse med en effektiv og tydelig leder. Dette tror vi både vil styrke den redaksjonelle og kommersielle utviklingen, sier styreleder Kolbjørn Almlid, som understreker at dette blir viktig når prosessen med å utvikle en tydeligere konsernmodell og videreføre endringsprosessen som fortsatt pågår.

Fem mediehus

TA-konsern består av fem medieselskaper samt distribusjonsselskapet Trønder-Distribusjon. De fem mediehusene er, foruten Trønder-Avisa; Namdalsavisa, Steinkjer-Avisa, Snåsningen og Inderøyningen. Konsernet er forventet å ha en omsetning på mellom 220 og 230 millioner i 2019. Etter flere år hvor man har slitt med den økonomiske siden ved driften forventer styrelederen at alle selskaper i konsernet vil levere tilfredsstillende og til dels gode driftsresultater i år.

– Ydmyk

John Arne Moen sier i en kommentar at han er ydmyk over ansettelsen, og at han kjenner på ansvaret som følger med jobben.

– Gjennom de siste årene har vi vært gjennom en tøff omstilling, hvor mange medarbeidere har blitt nødt til å slutte uten at dette var planlagt eller ønsket. Nedbemanningen har uten tvil vært det som har tæret mest på nattesøvnen. At vi har lyktes såpass godt med snuoperasjonen og at jeg føler at jeg har hatt de ansatte med meg gjennom hele prosessen, var avgjørende for at jeg sa meg villig til å takke ja til utfordringen, sier han.

Moen ble konstituert som konsernsjef da adm.dir. Bjørnar Tromsdal ble sykmeldt etter en alvorlig fallulykke på senvinteren i år. Moen beklager at Tromsdal ikke kan fortsette i stillingen.

– Jeg skulle veldig gjerne ønske at Trønder-Avisa ikke hadde hatt behov for å skifte direktør nå, og at Tromsdal kunne fortsatt i jobben han ivaretok på en så god måte, sier Moen.

Moen har vært ansatt i Trønder-Avisa siden sommeren 2003, og jobbet som politisk redaktør fram til høsten 2015. Han har tidligere vært samfunnsredaktør i Nationen og hatt ulike stillinger i Aftenposten, blant annet som deskleder og vaktsjef i både aften- og morgenutgaven. Han hadde sin første lederjobb i media som ansvarlig redaktør og daglig leder i lokalavisa Stjørdalingen midt på 1980-tallet.