Kronene og hodene ruller i Helse Nord-Trøndelag

Jeg trodde de skulle drive kostnadseffektive sykehus. Nå ligner det mer et galehus.

I REVERS: Midlertidig direktør Tor Åm i Helse Nord-Trøndelag har i løpet av to uker reversert store organisatoriske grep for å spare penger. Spørsmålet er hvilken retning styret mener helseforetaket skal ledes i framtida, etter at de nå kjøper seg ut av problemer de selv har vært med og skapt, skriver kommentator Johan Prestvik. Foto: Marius Langfjord 

Å betale ledere millionlønn for ikke å jobbe, mens fotfolket løper av seg sokkene i frykt for oppsigelser, er ikke god forvaltning av skattepenger.

Nyheter

Tirsdag morgen ble skattelistene lagt fram. Listene viser at 4,2 millioner nordmenn betalte til sammen 514 milliarder kroner til staten, i form av skatt på inntekt og formue. Mange av disse milliardene brukes på å sikre oss gode velferdsordninger og helsetjenester. Samme dag kom det pressemelding fra Helse Nord-Trøndelag om at Kjetil Mjøsund ikke får begynne i klinikklederstillingen han skulle starte i fra nyttår. Som plaster på såret får han med seg en kompensasjon på en årslønn, som for ledere i denne sektoren tilsvarer et millionbeløp.