Norge faller på lista over hvem som trekker til seg arbeidskraft

Norge mister pallplassen i en ny kartlegging av hvor gode land er til å tiltrekke seg arbeidskraft.

SJETTEPLASS: Det som trekker Norge ned på lista, er særlig en lav andel studenter innen naturvitenskapelige fag og en lav andel utenlandske studenter i høyere utdanning.  Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Nyheter

Norge ender i år på en sjetteplass.Undersøkelsen er gjennomført av handelshøyskolen IMD.

Sveits topper lista, slik landet gjorde også i 2018, mens Danmark beholder andreplassen. Sverige tar steget fem plasser opp til en tredjeplass. Også Østerrike og Luxembourg legger seg foran Norge i år.


De skulle egentlig hatt verden for sine føtter, men havnet i stedet på en blindveg

De er unge og skal egentlig ha verden for sine føtter. I stedet er det flere som opplever at det er mørkt. Bekmørkt.


Av de ti høyest rangerte landene er Singapore det eneste ikke-europeiske. Helt nederst av de 63 landene ligger Mongolia.

Toppen av lista domineres av små og mellomstore europeiske land, hvor fellesnevneren er høye investeringer i utdanning og høy livskvalitet.


Trønderske bedriftsledere mindre optimistiske

Sparebank1 SMNs årlige Konjunkturbarometer 2019 viser at trønderske bedriftsledere ikke er fullt så optimistiske på egen bedrifts vegne som før


Det er særlig resultatene i kategorien «readiness» som gjør at Norge faller på lista, ifølge IMD. Det som trekker ned, er særlig en lav andel studenter innen naturvitenskapelige fag og en lav andel utenlandske studenter i høyere utdanning.