Omkom i arbeidsulykke

Mann i 50-årene kom i klem mellom en vegg og ei gravemaskin i Stod tirsdag ettermiddag.

SKADESTEDET: Alle nødetatene var på stedet og det ble forsøkt gjenoppliving, men livet stod ikke til å redde.  Foto: Monica Irén Solberg Susegg

Nyheter

Stod: En mann i 50-årene har omkommet etter at han kom i klem mellom ei en vegg og ei gravemaskin under arbeid i Stod i Steinkjer tirsdag kveld. Det melder politiet kl. 16.50.

– Hendelsesforløpet er foreløpig uavklart, og det etterforskes videre, melder operasjonsleder Bjørn Handegard til Trønder-Avisa kl. 21.50 tirsdag kveld.

Kom i klem

Det var kl. 15.42 at nødetatene rykket ut til en ulykke i Stodvegen, like ved kommunegrensa mellom Steinkjer og Snåsa. På dette tidspunkt var situasjonen uavklart, men politiet hadde fått melding om en person som hadde kommet i klem.

– Det er snakk om en person som har kommet i klem mellom ei gravemaskin og en vegg. Vi er på stedet sammen med brannvesenet nå, og ambulanse er på vei, forteller operasjonsleder Bjørn Handegard i Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisa klokka 16.04. Han meldte på daværende tidspunkt at det fremdeles var uavklart hvor alvorlig ulykken var.

En liten time senere bekreftet politiet at mannen som kom i klem hadde omkommet av skadene.

Startet livreddende førstehjelp

– Det ble iverksatt hjerte- og lungeredning på den skadde, men dessverre klarte vi ikke å berge ham, sier innsatsleder Morten Mørkved ved Trøndelag politidistrikt.

Politiet har iverksatt etterforskning for å finne årsaken til ulykken og dette vil pågå utover kvelden.

– Var personen alene på stedet?

– Det er det vi skal forsøke å finne ut av og omstendighetene rundt. Vi er helt i starten med etterforskningen og har derfor lite å komme med foreløpig, sier Mørkved.

Politiet bekrefter at det dreier seg om en arbeidsulykke.