Redningsskøyte forsøker å evakuere tidligere eliteseriespiller som har søkt tilflukt i fyrlykt

Odd-Karl Stangnes, som har som mål å bo ett år på Skjervøyskjæret i Troms, måtte natt til søndag be om hjelp til å komme seg vekk fra skjæret.

Hovedredningssentralen har igangsatt et nytt forsøk på å evakuere Odd-Karl Stangnes, som har som mål å bo ett år på Skjervøyskjæret i Troms. Han har bedt om hjelp til å komme seg vekk fra skjæret. Det er kraftig vind og mye sjø i området, og derfor har Stangnes søkt tilflukt i batterirommet på en fyrlykt. Han har ifølge redningsselskapet både mat og vann, og er tryg.   Foto: Redningsselskapet

Nyheter

SISTE: Søndag kveld melder VG at mannen er reddet av et redningshelikopter.

Hovedredningssentralen forsøkte flere ganger på å evakuere Stangnes, som har søkt tilflukt i en fyrlykt på Skjervøyskjæret.

Bølgene slo over

51 år gamle Stangnes er tidligere fotballspiller som blant annet har spilt for Lyn og Bodø/Glimt.

Det har vært kraftig vind og mye sjø i området, og derfor søkte Stangnes tilflukt i batterirommet på en fyrlykt. Han har ifølge redningsselskapet både mat og vann, og er trygg.

VG fortalte lørdag i en dokumentar om Stangnes planer for overvintring på skjæret. Etter bare fire uker kan eventyrprosjektet være over.

Hytta skyllet vekk

Søndag morgen forsøkte redningsskøyta RS Oscar Tybring IV og kystvaktskipet KV Andenes å hente ham, men rundt klokken 8.30 ga de opp forsøket på å evakuere Stangnes fra skjæret.

Rundt klokken 12 søndag var både redningsskøyta og to kystvaktskip tilbake ved skjæret, for å undersøke om det er grunnlag for å hente Stangnes.

Redningsselskapet opplyste til Dagbladet søndag ettermiddag at de har observert Stangnes på skjæret, men at hytta som han bodde i er borte.(©NTB)