Wongraven selger 90 prosent av vineventyret

Satyricon-vokalisten Sigurd Wongraven fra Overhalla satser på å gjøre sin egen vin stor i utlandet.

VIN OG MUSIKK: Sigurd Wongraven, som har vokst opp i Overhalla, gjør det godt som både Satyricon-vokalist og vinprodusent. Nå har han solgt 90 prosent av sitt eget vineventyr til Vingruppen. Her fra da Trønder-Avisa møtte ham i Italia i fjor.  Foto: Monica Iren Solberg Susegg

Nyheter

Vingruppen kjøper 90 prosent av selskapet Wongraven, og har som mål å ekspandere internasjonalt.

Det melder E24 tirsdag.

Trønder-Avisa besøkte Wongraven i Italia i fjor. Se reportasjen her:

Wongraven:

Helvedes vin

Sigurd Wongraven, Satyricon-sjefen og vokalisten, med bakgrunn fra Tetlia i Overhalla, tok oss med på et vineventyr i et snødekt Italia. Her fikk vi se han i hardt arbeid, og snakket med han om vinen, musikken, trening, sykdom og kunst.


– Verdens mest overmodne prosjekt

Wongraven, som er mest kjent som vokalist i det norske blackmetal-bandet Satyricon, vokste opp i Overhalla, og har siden 2010 utviklet og solgt vin i Norge.

I 2014 inngikk han et samarbeid med Vingruppen. Nå forlenges samarbeidet.

– Jeg har jobbet lenge med å finne løsninger for Wongraven Wines internasjonalt. Dette har vært verdens mest overmodne prosjekt, men det har tatt tid å få på plass et partnerskap som kan tilrettelegge for det, sier Wongraven til E24.

Vingruppen er et heleid datterselskap av Arcus.

Starter i Sverige

Vokalisten og vinprodusenten sa til Trønder-Avisa i fjor at han går all-in i alt han driver med:

– Å jobbe så hardt, er vel så mye som en æressak, som det handler at det skal være gøy, sa han den gangen.

Derfor er det ikke snakk om å gå halvhjertet inn i den nye satsingen heller. Til E24 sier Wongraven at han ønsker at vinen skal være tilgjengelig «der god vin selges internasjonalt».

I 2020 skal man komme skikkelig i gang i Sverige, men målet på sikt er å selge vin i hele verden.

– Jeg ser for meg at Wongraven Alleanza Langhe Rosso og Wongraven Morgenstern Riesling er viner som vi vil prioritere å komme i gang med, i hele Norden og kanskje også Tyskland, sier Wongraven til E24.

Solgt én million liter

Nettstedet skriver at salget av Wongravens vin har firedoblet seg siden 2015 og at Vinmonopolet har solgt nærmere én million liter Wongraven-vin det siste året.

Kjøpesummen er per nå ikke kjent.