For å mette det enorme behovet for ribbe, svinestek og pølser til jula slaktes det rekordmye gris i Steinkjer.

Produserer 50 tonn ribbe i uka fram til jul

Mandag ble det slaktet nesten 2.000 griser hos Nortura i Steinkjer. Slakterne jobber på spreng for å møte den enorme etterspørselen.

RIBBEPRODUKSJON: Åge Oksvold ved skjærelinja hos Nortura i Steinkjer sier de jobber på spreng for å mette behovet for juleribbe. Mandag skar de ned 1.152 griser i løpet av 11 timer. – Vi hadde et mål om å klare 1.200, men det gikk ikke, sier han. 

Det blir ikke tomt for ribbe til jul, det er jeg helt sikker på.

Åge Oksvold, Nortura Steinkjer
Nyheter

STEINKJER: På skjærelinja hos Nortura-slakteriet i Steinkjer skar de ned 1.152 griser på mandag – fra hel gris til indrefilet, koteletter, steik, ribbe og produksjonskjøtt. Mest ettertraktet i disse dager er utvilsomt ribbe.