Levanger: Fremmed mann tok seg inn i boligene til to enslige eldre damer, forsynte seg fra kjøleskapet og gikk på do.

Politiet ser saken i sammenheng med lignende tilfelle i Grong
Nyheter


Saken ble meldt til politiet fredag kveld, skriver avisa Innherred. Tidligere fredag meldte Trønder-Avisa at en eldre kvinne i Grong hadde fått besøk av en fremmed mann på soverommet. Dette skjedde cirka sju timer før de lignende episodene i Levanger. Politiet ser sakene i sammenheng – og ber folk om å være årvåkne.


Eldre kvinne fant utenlandsk mann på soverommet – jaget ham ut

Skal ha oppsøkt minst to boliger i Grong.


Politiet ønsker tips

Operasjonsleder Stig Roger Olsen bekrefter overfor avisen at de to enslige kvinnene hadde hatt besøk mellom klokken 19.00 og 20.00.

– Varslet kom to timer senere, så vi har ikke gjort noe søk i den forbindelse. De vi vet er at de som har vært utsatt for det skal vurdere anmeldelse over helga, sier Olsen til Innherred.

– Vi vil råde eldre og eventuelt andre som opplever noe lignende til å varsle politiet omgående hvis de kommer over slikt. Slik at vi kan vi komme i kontakt med personen for å finne ut mer, oppfordrer han.

Ingenting er stjålet – uklart motiv

Politiet har ingen konkrete mistenkte, og er ikke sikker på mannens motiv. Ifølge politiet er det ingenting som tyder på at det er blitt stjålet noe av verdi, og det skal heller ikke ha blitt fremsatt noen trusler.

Etter episoden i Grong ble den fremmede mannen beskrevet som 170 cm høy, med smal rett nese. Han skal ha snakket gebrokkent norsk. Fotavtrykk på åstedet i Grong tyder på at vedkommende har ca skostørrelse 45. Vedkommende ferdes trolig med bil, opplyser politiet.