En stol blokkerer døra til en dement beboer, og tomflasker er alarmsignal på dørene:

Slik holder Steinkjer sykehjem kontroll på sine pasienter

Fylkesmannen mener disse bildene kan dokumentere lovbrudd – og varsler en mulig tilsynssak mot Steinkjer sykeheim.

ULOVLIG TVANG: Varslerens bilder fra Steinkjer sykehjem viser det som kan være ulovlig tvangsbruk. Blant annet er en dement beboer sperret inne på rommet sitt ved hjelp av en stol på utsiden. Fylkesmannen varsler en mulig tilsynssak.  Foto: TA-TIPSER

Nyheter

STEINKJER: Bilder Trønder-Avisa har fått tilsendt fra en varsler ved Steinkjer sykehjem viser hvordan ansatte ulovlig holder kontroll på demente pasienter. Det ene bildet viser en stol som er plassert utenfor døra til et pasientrom på en lukket avdeling for demente, slik at døra ikke lar seg åpne fra innsiden.