«Den første tanken er bare et stort “NEI!”»

Svein Berg Fines (23) fra Mosvik mistet deler av hånda og fire fingre i en arbeidsulykke i slutten av oktober. Nå åpner han opp om opplevelsen i et egenskrevet innlegg.

MISTET DELER AV HÅNDA: Slik så hånda til Svein Berg Fines (23) etter at han ble utsatt for en arbeidsulykke i slutten av oktober i 2019.   Foto: Privat

Nyheter

«Jeg er på jobb og skal fjerne en treflis et sted hvor treverket skal gå gjennom en høvelmaskin. Jeg strekker ut høyre hånd og tar flisa vekk. Det neste som skjer, tror jeg er at jeg får en refleks eller lignende med venstre hånd slik at den kommer i kontakt med sidekutteren inne i maskina. Plutselig hører og kjenner jeg en lyd på samme tid, det stikker i hånda og jeg tar et skritt tilbake. Det var nesten som om lyden kom innenfra. Jeg titter ned på venstre hånd og ser halve hånda er borte. Den første tanken er bare et stort “NEI!”. Sjokkert, redd, fortvilt, forbanna og skuffet over meg selv.»