TRØNDERBANEN:

Tog innstilt etter at ungdommer kastet stein og knuste frontruta

Trønderbanen går ellers som normalt. Bane NOR ser alvorlig på hendelsen, og regner med anmeldelse.
Nyheter

Klokken 14.10 fikk politiet inn en melding fra Bane NOR, om at ungdommer hadde kastet stein på et tog på Levanger, og knuste frontruta. Ingen personer ble skadet, men togsettet på Trønderbanen ble innstilt.

– Fem-seks ungdommer med sykkel har stått på broa over Okkenhaug-veien når toget kom, forteller Viola Elvrum ved politiets operasjonssentral til Trønder-Avisa.

Ungdomsgjengen er forduftet, og politiet vil følge opp saken onsdag.

– Jeg er ikke sikker på om ungdommene tenker på hvor store konsekvenser slike ting kan få, sier Elvrum i politiet.

Toget innstilt - ikke videre forsinkelser

Siden toget ble innstilt, måtte passasjerene vente på neste tog. Olav Nordli i Bane NOR opplyser at hendelsen ikke medfører forsinkelser utover dette, og at togene går som normalt. Toget det gjelder er blitt hektet på et annet tog, og fraktet sørover.

Nordli forteller at Bane NOR ser alvorlig på hendelsen.

– Antageligvis er det en stor stein som er kastet fra en bro. I verste fall kunne det medført skader på lokfører, sier Nordli, som forteller at saken er opp til Vy, men at han regner med hendelsen blir politianmeldt.

Nordli vet ikke om dette er rampestreker, men håper folk tenker alvorlig over følgene slikt kan få. Heldigvis er det sjeldent tog blir utsatt for slike hendelser, opplyser Nordli i Bane NOR.