XXL lanserer gigasalg etter salgskollaps

XXL la fram skuffende tall for fjerde kvartal i fjor. Aksjen stuper på børsen etter at sportsgiganten varslet at den står i fare for å bryte lånevilkårene.

SVAKE TALL FOR XXL: Styreleder Hugo Maurstad i XXL under kvartalspresentasjonen fredag morgen.  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Nyheter

Ifølge kvartalsrapporten som ble lagt fram fredag morgen, kan det skje ved slutten av første kvartal i år. XXL undersøker nå alternativer for langsiktige kilder til å finansiering.

– Resultatene i fjerde kvartal 2019 er skuffende, og XXL fortsatte å taper andeler i et vanskelig marked inn sportsvarehandel, heter det i kvartalsrapporten.

Minus 460 millioner

Omsetningen falt 10 prosent fra fjerde kvartal i 2018, til drøyt 2,3 milliarder kroner. Resultatet før skatt i fjorårets tre siste måneder var minus 460 millioner kroner, mot 55 millioner kroner i pluss i samme periode i 2018.

Da handelen ved Oslo Børs startet fredag formiddag, falt XXL-aksjen umiddelbart nærmere 20 prosent. Det siste året har den mistet to tredeler av sin verdi.

Fakta om XXLs kvartalsresultat

Nøkkeltall fra XXL ASAs resultat for fjerde kvartal 2019. Tall for samme periode i 2018 i parentes.

  • Driftsinntekter: 2.319 millioner kroner (2.569 millioner kroner)
  • Driftsresultat: -412 millioner kroner (64 millioner kroner)
  • Resultat før skatt: -460 millioner kroner (55 millioner kroner)

Snarlig salg

Sportskjeden opplyser også at omsetningen i januar i får falt 22 prosent sammenlignet med januar 2019. Alle markeder er krevende, med begrensede vinterforhold i alle de store byene, påpeker XXL – som varsler et snarlig salg i de store markedene, skriver NTB.

Nettavisen skriver fredag at XXL tar grep etter salgskollapsen – og lanserer det som blir omtalt som en «gigantisk salgskampanje».

– Dette er gode nyheter for våre kunder. Vi selger ut populære merkevarer til veldig lave priser. I fjor vinter la vi varer vi ikke solgte på lager. Det gjør vi ikke i år, sier Stein Eriksen, finansdirektør i XXL, på presentasjonen. ifølge Nettavisen.

Obs gjør det samme

Nettavisen skriver at hypermarkedskjeden Coop Obs gjør det samme:

– Nå avblåser Obs årets vintersesong, og vi startet en stor tilbudskampanje på et bredt sortiment av ski, vinterutstyr og vinterklær, forteller Lars Tendal, kjededirektør i Obs, til Nettavisen.


Smell for XXL – nå vurderer kjeden Gresvig-kjøp

Styrelederen i XXL sier det er aktuelt å se på Gresvigs konkursbo. XXL la selv fram elendige tall fredag.

 

Dårlig vinter

Den milde vinteren har gjort det vanskelig for flere sportskjeder.

Tidligere denne uka ble det kjent at Gresvig, som står bak G-Sport og Intersport, er konkurs.

Sportskjeden Gresvig begjærer seg konkurs

Styret i Gresvig Retail Group AS har i dag begjært selskapet konkurs, opplyser selskapet i en pressemelding.

Storeier Erik Sakshaug i midtnorsk G-Sport og Intersport: – Alle 130 ansatte er trygge

Erik Sakshaug driver 12 sportsbutikker under paraplyen G-Sport/G-Max og Intersport: – Våre butikker er ikke konkurs.