Stenger legekontorene i Stjørdal, Levanger ber folk ikke ta kontakt

Pågangen fra publikum er blitt for stor, opplyser kommunen.

TESTER: Stjørdal kommune har opprettet et eget prøvetakingsteam for testing av coronavirus for å gjøre dette arbeidet effektivt og sikkert. Nå har de stengt legekontorene som følge av stor pågang.  Foto: Stjørdal kommune

Nyheter

Fredag kom det melding om at alle legekontorene i Stjørdal vil stenge fra kl. 13.00, ifølge Bladet.no. Bakgrunnen er ifølge Stjørdal kommune at pågangen fra publikum, og frykten for smittespredning, er så stor at legekontorene ikke ser annen utveg enn å stenge.

Vil redusere smittefaren

– Kommuneoverlegen i Stjørdal har bestemt at legekontorene skal stenge dørene med umiddelbar virkning, for å redusere smittefaren. Dette er for å hindre at noen som ikke har avtale kommer inn på legekontoret, får Trønder-Avisa opplyst fra kommunens kommunikasjonsavdeling.

– Ansatte på kontorene klarer ikke å ta unna pågangen. Det viktigste nå er at de som trenger det får testet seg, sier kommunikasjonsrådgiver Tove Nervik i Stjørdal kommune til bladet.no.

Ifølge Nervik jobbes det med alternative løsninger for de som trenger det.


Voldsomt trykk på fastlegekontorene

Sjøsia legekontor har hatt dobbelt så mange telefonsamtaler torsdag enn de har på en vanlig dag. Nå ber de pasienter vurdere nøye om de trenger å oppsøke legekontoret. – Vi må sikre at vi får hjulpet dem som virkelig trenger det, sier lege Christine Agdestein.

Livestudio: Få siste nytt om koronapandemien

I vårt livestudio vil vi fortløpende oppdatere med de siste nyhetene om korona-viruset.


– Dra hjem og avvent

Fastlege Ingvild Kjesbu ved Torget legekontor sier til avisa at det vil komme mer informasjon rundt stengingen etter hvert.

– Alt er ikke avklart ennå, men det jeg kan si er at dersom folk møter stengte legekontor, så må de dra hjem og avvente. Dersom det ikke er akutt, hvis det er noe som kan vente, så må folk bero seg på å være tålmodige, sier hun til Bladet.

SMS: Denne SMS-en ble fredag sendt ut til innbyggere i Levanger kommune.  Foto: Skjermdump

Stor pågang i Levanger

Også i Levanger meldes det om stor pågang på legekontorene. I en SMS til innbyggerne, ber kommunen innstendig om at kun personer med akutt behov for helsehjelp om å oppsøke legekontorene.

– Personer i karantene skal ikke testes. Karantenebestemmelsene MÅ etterleves, og de oppdateres stadig, skriver kommunen, som ber innbyggerne holde seg orientert på Folkehelseinstituttets hjemmesider.