Levanger kommune: «Karantene betyr at DU SKAL VÆRE HJEMME»

To personer hjemmehørende i Levanger har fått påvist coronasmitte.
Nyheter

Dette er to unge menn som ikke er alvorlig syke, skriver Levanger kommune på sine hjemmesider søndag formiddag.

Rundt 1000 personer i Levanger er nå i karantene. Det gjelder alle elever og ansatte på Levanger videregående skole og en rekke andre personer som blant annet har vært i kontakt med innbyggere på Frosta, skriver kommunen videre.

Kommunen er også tydelig på hva karantene betyr: «Karantene betyr at DU SKAL VÆRE HJEMME og ikke ha kontakt med andre enn de du bor sammen med.»

Personer som bor sammen med personer som er i karantene, er ikke omfattet av karantene. Likevel oppfordrer kommunen alle innbyggere om i størst mulig grad å holde seg hjemme.

Videre opplyser kommuneoverlege Tommy Aune Rehn til Trønder-Acisa at han antar at noen tiltalls er bærere av coronaviruset i kommunen.

– Jeg tror de aller fleste er flinke til å overholde karantene, men vi får signaler om at ikke samtlige gjør det. Men det er veldig, veldig viktig at karantenen blir opprettholdt. Det skal ikke mye til. Om det er én eller to som er smittet og befinner seg i miljø de ikke skal være i, så er det nok til at viruset spres, sier Rehn.

Han påpeker at erfaringene fra Frosta tilsier at viruset er svært smittsomt.

– Det er nå vi har mulighetsvindu til at smitten ikke sprer seg i kommunen.