Kjartan Trana (52) har en aggressiv kreftsvulst i hjernen – og har avfunnet seg med at han snart skal dø

Da den erfarne NRK-journalisten ikke lenger klarte å formulere enkle setninger til en nyhetssak, tenkte han først at han bare var litt sliten. Dagen etter dro han til legen. Kort tid etter fikk han beskjeden: Du har ikke lenge igjen å leve.

VED GODT MOT: Kjartan Trana fra Namsos har akkurat gjort seg ferdig med dag 21 av i alt 30 dager med strålebehandling på St. Olavs hospital i Trondheim. Han har avfunnet seg med at han skal dø.   Foto: Privat

Nyheter

NAMSOS: I fjerde etasje i Namdalshagen sitter Kjartan Trana og leser inn «blokker» for sendingene til Lørdagsrevy og radio til NRK. Klokka har passert midnatt og kalenderen viser 30. januar. Han merker at ting tar uvanlig lang tid og må til slutt gi opp å få fullført kveldens oppgaver.