200 helsearbeidere har meldt seg til disposisjon

Sykehuset Levanger og Sykehuset Namsos etterlyste helsearbeidere som kan bidra til å håndtere koronakrisen.

ISOLAT: Intensivsykepleier Nina Moe er klar for å ta i mot alvorlig syke pasienter med Corona-smitte på sykehuset i Levanger. Alle som skal inn må ha på beskyttelsesdrakt og nødvendig verneutstyr som briller og munnbind for å unngå smitte.  Foto: Sveinung Uddu Ystad

Nyheter

– Hittil har nærmere 200 personer respondert på kampanjen der sykehusene i Levanger og Namsos har bedt kvalifiserte innbyggere om å melde seg dersom de kan bidra, skriver kommunikasjonssjef Svein H. Karlsen i Helse Nord-Trøndelag.

Totalt har sykehusene og sykehusapotekene i Midt-Norge mottatt 1.400 henvendelser fra innbyggere som vil bidra.Tar i bruk nye arealer for behandling av smittede

Både Sykehuset Levanger og Sykehuset Namsos arbeider videre med klargjøring av nye arealer for behandling av smittede pasienter.

– Kapasiteten er økt gjennom å frigjøre områder i sykehusene som normalt blir benyttet til annen behandling. I tillegg er noen rom ombygget slik at de kan benyttes til isolasjon av pasienter, opplyser kommunikasjonssjef Svein H. Karlsen.


Solberg om koronasmitten: – Vi trodde vi hadde mye mer tid

Kun to dager før det historiske vedtaket om å stenge ned Norge torsdag 12. mars, forsto regjeringen virkelig alvoret, sier statsminister Erna Solberg.


– Har god kontroll

I en pressemelding fra Helse Nord-Trøndelag skriver Karlsen at ansatte ved de to sykehusene nå bidrar på alle nivå.

– Helseforetaket mener å ha god kontroll på situasjonen. Det er en form for stoisk ro som preger sykehusene våre og de ansatte. En tydelig lagånd preger klinikkene, avdelingene og støttefunksjonene i sykehusene. Alle strekker seg langt, og stiller positivt opp selv om situasjonen innebærer at arbeidsdagene har blitt helt annerledes enn normalen, heter det i pressemeldingen.

Negative prøver i Namsos

I løpet av helgen har Sykehuset Namsos hatt to innlagte pasienter med mistanke om smitte.

– Prøvesvarene har nå ankommet, og heldigvis var disse negative. Dermed har sykehuset i Namsos fortsatt ingen innlagte med påvist smitte, opplyser Karlsen.Tre på sykehus

Tre personer var søndag kveld fortsatt innlagt ved Sykehuset Levanger. En pasient er alvorlig syk, og mottar intensivbehandling. To andre ligger isolert på sengepost. En fjerde pasient ble lørdag utskrevet fra Sykehuset Levanger.