To koronasmittede skrevet ut fra Sykehuset Levanger

To personer er fortsatt innlagt med koronavirus i Helse Nord-Trøndelag. Begge i Levanger.

Sykehuset Levanger. Korona corona koronavirus coronavirus  Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

En av de to som fortsatt er innlagt behandles på intensivavdelingen, skriver Helse Nord-Trøndelag i en pressemelding mandag ettermiddag. Personen er alvorlig syk, men stabil.

Den andre personen er på sengepost, skriver HN-T.


Livestudio: Få siste nytt om koronapandemien

I vårt livestudio vil vi fortløpende oppdatere med de siste nyhetene om korona-viruset.


– Selv om antall innlagte med smitte er halvert i løpet av de to siste døgn, fortsetter sykehusene sitt planmessige arbeid med å klargjøre de ulike avdelingene for mottak av pasienter som trenger behandling for koronasmitte. Kapasiteten når det gjelder rom for isolering av smittede og midlertidige skjermete avdelinger for koronasyke er utvidet de siste dagene, opplyser kommunikasjonssjef Svein H. Karlsen.


16 i hjemmetjenesten i Inderøy i karantene: – Klart det er en krevende situasjon

En av de ansatte i hjemmetjenesten i Inderøy testet før helgen positivt på kornoaviruset.


Det er krisemøter i helseforetaket tre ganger i uken nå, forteller Karlsen. De ansatte bruker ledig tid til å forberede seg til det som måtte komme.

– Mandag rapporterte klinikkene om at pleiepersonell fra flere yrkesgrupper gjennomgår opplæring, trening og øver seg i bruk av smitteutstyr og materiell avdelingene forventer å måtte benytte i forbindelse med krisen. Mannskapet i vår spisse ende bruker ventetiden i påvente av mange innlagte smittede pasienter godt, skriver kommunikasjonssjefen.


200 helsearbeidere har meldt seg til disposisjon

Sykehuset Levanger og Sykehuset Namsos etterlyste helsearbeidere som kan bidra til å håndtere koronakrisen.


Helseforetaket sier at det fortsatt er stort press på legevakten, spesielt i Namdalen, selv om myndighetene har opprettet en egen koronatelefon. Nå anmoder kommunikasjonssjefen igjen at folk bruker myndighetenes nummer, for å skjerme legevaktene.

– Dette er en situasjon vi ikke ønsker, og gjentar at publikum må benytte den nasjonale koronatelefonen til Folkehelseinstituttet tlf. 815 55 0 15, og fhi.no og helsenorge.no.