Jobber på spreng med å kartlegge utstyrsbehovet i Trøndelag: – Begynner å bli prekært

Større og flere kartlegginger er nødvendig for å få oversikt over utstyrsbehovet i de forskjellige kommunene i Trøndelag. Enkelte er avhengige av påfyll for å stå best mulig rustet i kampen mot koronaviruset.

Trenger utstyr: Åndedrettsvern, kirurgisk munnbind, ansiktsvern, hansker, smittefrakker og hodebeskyttelse /hetter er blant produktene det nå etterlyses tusenvis av i kommunene i Trøndelag. Den første kartleggingen viste at Trøndelag trengte cirka 260.000 (kilde. Fylkesmannen.no) av disse til sammen. Behovet har ikke blitt mindre etter det.   Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Nyheter

Mandag morgen uttrykte kommuneoverlege i Verdal, Ragnhild Holmberg Aunsmo, en bekymring for tilgangen på smittevernsutstyr. Kommunen har tirsdag kun et registrert tilfelle av koronasmitte, men hun var bekymret dersom det skulle komme en plutselig økning.