Politiet til svenskfarere: - Karantene er ikke valgfritt

Politiet gir klar beskjed.
Nyheter

Klokken 00.15, natt til tirsdag, skriver politiet på Twitter.

– For de som krysser grensen fra Sverige til Norge og blir informert om 14 dagers karantene - dette er ikke valgfag. Vær ditt ansvar bevisst og vær med på dugnaden - ved tvil les nyheter fra verden om Covid 19 og dens konsekvenser.

Bjørn Handegard i politiets operasjonssentral utdyper, tirsdag morgen.

– Det er en kraftig påminnelse til folk. Det er ganske alvorlig rundt oss i verden, og vi må være med på dugnaden alle mann, sier Handegard, som ikke kan rapportere om utbredelse av karantenebrudd i Trøndelag

Alle reisende fra Sverige, med unntak av arbeidspendlere, skal automatisk i 14 dagers karantene etter innreise til Norge. Boten for karantenebrudd er 20.000 kroner.