Jobber for å reåpne lakse-eksport til Hviterussland

Skogningen Knut Rønningen i Mattilsynet og levangermannen Christer André Mordal for Norsk Sjømatråd jobber nå for å få reåpnet eksport av norsk oppdrettsfisk til Hviterussland.

Også midtnorske selskap: Rådgiver for Norsk Sjømatråd, Christer André Mordal, opplyser at eksporten av regnbueørret og laks til Hviterusslabd før stansen i januar, omfattet fisk fra oppdrettsselskap fra både Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.  Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix

Nyheter

Det var i januar i år at Russland stoppet import av norsk laks og ørret via Hviterussland fordi russerne hevdet de hadde funnet spor av krystallfiolett i den norske oppdrettsfisken. Da Mattilsynet senere gjennomførte inspeksjoner hos flere norske fiskeforedlingsbedrifter fant de imidlertid ingen spor av krystallfiolett, melder nettstedet iLaks.no