Inviterer til dugnad for lokal mat og drikke

Årets Trøndersk Matfestival er avlyst. Nå leter arrangørene etter andre måter å støtte lokale produsenter på – og har invitert ordførerne til korona-dugnad.

Godt besøk: I fjor satte matfestivalen i Trondheim flere rekorder: antall utstillere, antall besøkende og omsetning. I år blir det ingen festival. I stedet leter de nå etter andre måter å vise fram lokale mat- og drikkeprodusenter rundt om i Trøndelag.  Foto: Elfi Leinan

Nyheter

– I 2020 blir det dessverre ikke mulig å arrangere Trøndersk Matfestival slik en har vært vant til. Dette er ett av flere nødvendige tiltak nasjonen gjør for å hindre spredning av covid-19, skriver Oi! Trøndersk mat og drikke, som arrangerer festivalen, i en pressemelding.

– Trønderne har blitt kjent med mat- og drikkeprodusentene gjennom Trøndersk Matfestival, og har virkelig vist at de setter pris på det matregionen har å by på. Nå må vi se hvordan vi kan støtte lokale produsenter uten å samle alle på ett sted, sier Aslaug Rustad, daglig leder i Oi! Trøndersk mat og drikke.

– I sommer ønsker vi å se hvordan vi kan lage aktiviteter i hele fylket både før og under festivaldagene 30. juli til 1.august. Vi inviterer ordførerne til å se hvordan deres produsenter og innbyggere kan samles rundt mat og drikke i sommer, både sammen og alene. Denne jobben starter vi på nå, og har tatt kontakt med ordførere og andre aktører som kan være aktuelle å jobbe sammen med.


Aldri før har så mange besøkt og handlet så mye på Trøndersk Matfestival

Økt vekst i omsetning, besøkende og antall utstillere.


Ifølge pressemeldingen har responsen vært positiv.

– Jeg synes dette er et fantastisk initiativ, og vil gjerne undersøke mulighetene for å løfte våre lokale mat- og drikkeprodusenter i Nærøysund de tre dagene, sier ordfører Amund Hellesø i Nærøysund kommune.

Også kollega Frode Revhaug på Frosta er klar for å samle laget.

– Jeg synes at dette er et godt initiativ, og vi på Frosta blir gjerne med på covid-19-dugnad for lokal mat og drikke de tre dagene, sier Revhaug.

Trøndersk Matfestival har samlet 225.000 besøkende i tre dager i Trondheim de siste årene.