Skiløpere i Trollheimen hentet ut i god behold

To skiløpere gikk seg fast i vanskelig terreng i Trollheimen, men ble hentet ut fredag kveld.
Nyheter

Klokka 20.45 opplyste politiet i Trøndelag at de to skiløperne var hentet opp av et Sea King-helikopter, og at de skulle flys ut av området. De er slitne, men uskadd.

Mannen og kvinnen i 50-årene var i nærheten av Svarthøtta i Trollheimen i Trøndelag da de ba om bistand fredag ettermiddag.

– De har gått seg fast, og det er veldig sterk vind der de er. Det er vanskelig terreng og sannsynligvis stor snøskredfare, sa operasjonsleder Stig-Roger Olsen i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Hovedredningssentralen sendte ut et helikopter fra Ørland, men det fikk ikke hentet opp skiløperne på grunn av vinden. En redningsmann og en lege ble satt av fra helikopteret i nærheten og tok seg fram til skiløperne. De begynte å gå tilbake samme vei. Politiet mobiliserte også snøscootere til å hente ut de to skiløperne.