Steinkjer kommune i minus - varsler endringer i tjenestetilbudet

Steinkjer kommune har hatt et overforbruk på 10,5 millioner kroner i april måned. Helse og omsorg alene står for det meste av overforbruket. – Vil bli endringer i tjenestetilbudet, sier varaordfører Øystein Bjørnes.

ALVORLIG SITUASJON: Det var et alvorstynget formannskap som gikk gjennom måendsrapporten for april med administrasjonen i Steinkjer kommune. Fra venstre: Stein Erik Aalberg(Ap), kommunedirektør Torunn Austheim, ordfører Anne Berit Lein(Sp) og varaordfører Øystein Bjørnes(H). Med ryggen til Emma Svarva Giskås(Ap) og Line Anita Hammer(Ap).  Foto: Pia Marie Lerseth

Nyheter

STEINKJER: Steinkjer kommune står overfor en svært krevende økonomisk situasjon. I februar trodde man at driftsunderskuddet i kommunen ville ende opp på 10,5 millioner kroner på slutten av 2020, nå ser det langt mer alvorlig ut. Helse- og omsorgssektoren alene vil sannsynligvis stå for et merforbruk på drøye 17 millioner kroner inneværende år.