Full strid om krigsmonument: – Statuen skulle aldri ha blitt plassert der!

Soldatstatuen utenfor Hustad kirke på Sandvollan har ført til ufred. – Den skulle aldri ha blitt plassert der, sier sokneprest Ottar Strand (65) og sandvollingene Rolv Arne Solem (90) og Olav Andreas Moen (93).

– Statuen burde aldri ha blitt plassert der, sier sokneprest Ottar Strand (65) og sandvollingene Rolv Arne Solem (90) og Olav Andreas Moen (93). Statuen er reist til minne om utenfor Hustad kirke på Sandvollan til minne om britiske soldater som falt i kamper ved Krogs gård i april 1940.  Foto: Johan Arnt Nesgrd

Nyheter

SANDVOLLAN: I april 1940 var Sandvollan i Inderøy faktisk åsted for de første bakke-kamphandlingene mellom tyske og britiske styrker under 2. verdenskrig. Flere soldater falt, både på tysk og britisk side. I forbindelse med 80-årsdagen for disse dramatiske handlingene ønsket Innherred Forsvarsforening å reise et monument for å hedre de britiske soldatene som ga sine liv i kampen for nordmenns frihet.