Enige om nye SNK-utredninger: – Dette er en merkelig sak

Fylkestinget er enige om nye utredninger om Stiklestad Nasjonale Kultursenter (SNK). Fram til desember skal eierfordeling i nåværende SNK, samt eventuell overføring til andre konsoliderte museer utredes nærmere.

UTREDER VIDERE: Fram mot jul skal fylkeskommunen utrede både eierfordeling i nåværende Stiklestad Nasjonale Kultursenter (SNk), og eventuelt overføring til andre konsoliderte museer.  Foto: Johan Arnt Nesgrd

Nyheter

– Dette er en merkelig sak, utredningen «Med fortiden inn i fremtiden» forsøker man å tre en nasjonal mal over museumsverden i Nord-Trøndelag som ikke passer inn på Stiklestad. SNK må få beholde navnet sitt, og det som hører til på Stiklestad. Så kan de konsoliderte museene konsolidere seg så mye de vil et annet sted, sier Jan Bojer Vindheim (MDG), som i likhet med resten av fylkestinget mener det er riktig å utrede fremtiden på Stiklestad og hva som skal skje rundt SNK videre.