Christer Tromsdal (51) frikjent for dommerangrep

Finansmannen Christer Tromsdal fra Verdal er i lagmannsretten frikjent i saken der han var tiltalt for å hyre inn torpedoer for å skade en meddommer i en straffesak mot seg.

FRIKJENT: Rettstegning av Christer Tromsdal som vitner i Oslo tingrett i 2019. Nå er Tromsdal frikjent for dommerangrep.  Foto: Rettstegning: Ane Hem / NTB scanpix

Nyheter

Det kommer fram i en fersk dom fra Borgarting lagmannsrett, skriver VG. Et tidligere gjengmedlem i 30-årene ble også frikjent for samme forhold, skriver avisen.

Tromsdal var tiltalt for å ha bestilt angrepet og ved vold å ha forsøkt å påvirke en aktør i rettsvesenet under særdeles skjerpende omstendigheter.

Aktor ba om elleve års fengsel, som en fellesdom med straff i en bedrageridom fra 2015 der Tromsdal ble dømt til ubetinget fengsel i fire og et halvt år og betinget fengsel i halvannet år.

Tromsdal ble i tingretten enstemmig frikjent for befatningen med angrepet og har hele tiden sagt at han ikke har hatt noe med dette å gjøre.


Aktor ber om lang fengselsstraff for Christer Tromsdal

Aktor ber om en lang fengselsstraff for finansmannen Christer Tromsdal som er tiltalt for å ha bestilt et angrep mot en aktør i retten.

Iversen sier han skulle få 100 millioner av Røkke for å fjerne Tromsdal

Jan Erik «Jannik» Iversen (62) nektet for å ha prøvd å presse penger av Kjell Inge Røkke. Hevder at milliardæren ville gi 100 millioner kroner for at finansakrobaten Christer Tromsdal «skal fjernes for godt».