Sp vil gjenåpne lensmannskontorer fra 2022

Sp vil gjenåpne lensmannskontorer, tre år etter at regjeringen la ned 122 lensmannskontorer over hele landet. Det skal skje fra 2022, hvis partiet havner i regjering etter valget neste høst.

LENSMANNSKONTORER: Parlamentarisk leder Marit Arnstad (Sp), som også leder partiets programkomite, vil gjenåpne mange av lensmannskontorene som ble vedtatt nedlagt av regjeringen for drøye tre år siden. Blant annet kan det bli aktuelt at snåsningene får igjen lensmannskontoret, hvis Sp havner i regjering etter valget neste høst.  Foto: Erlend Malmo

Nyheter

– Framover kan vi ikke ha et politi som stort sett består av utrykningspatruljer. Vi ønsker et politi som er tilstedeværende i lokalsamfunnet og som driver forebyggingsarbeid. Vi må sikre mer av det enn tilfellet er i dag, sier parlamentarisk leder Marit Arnstad (Sp), som leder partiets programarbeid fram mot valget i 2021.