Siw Anita Norum (35) opplever at mer og mer av huden hennes blir hvitflekket. – Jeg har skammet meg over kroppen min – men nå er jeg stolt av den!

Trebarnsmoren fra Mære i Steinkjer har sykdommen vitiligo – en autoimmun sykdom som fører til bortfall av de cellene som produserer fargepigment i overhuden. Det fører til melkehvite flekker i huden.

STOLT: Det er 10 år siden Siw Anita Norum (35) oppdaget at hun hadde fått noen små hvite flekker. Siden har sykdommen vitiligo utviklet seg. Her er datteren Frida også med på bildet.  Foto: Joachim Waade Nessemo

Nyheter

STEINKJER: – Jeg har skammet meg mye over hvordan kroppen min ser ut, jeg er jo mer hvit enn brun, og det utvikler seg ennå. Det blir bare mer og mer av det, sier Norum – som understreker at sykdommen verken er farlig eller overførbar.