Rakettoppskyting, slossing og karaoke - politiet har hatt en travel natt

Flere slåsskamper i Namdalen, innbrudd i skole på Levanger. Politiet fikk inn 21 meldinger om feststøy og ordensforstyrrelser, og rakk ikke å rykke ut til alt.
Nyheter

Veldig mange av politiets oppdrag natt til søndag går på ordensforstyrrelser og feststøy, og politiet har ikke hatt tid til å rykke ut til alt. Det forteller operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Ellen Maria Brende. I Nord-Trøndelag har det kommet inn 21 slike meldinger i løpet av natten.

Slåsskamper

Klokka 02.44 fikk politiet melding om slåsskamp mellom fire personer i Rørvik sentrum. Alle som var involvert i slåsskampen var menn i 20-åra. Den ene ble fraktet til sykehus i Namsos for mulig kjevebrudd.

– De involverte ble avhørt på stedet, og politiet oppretter sak på forholdet, sier operasjonsleder Brende.

I 03-tiden var politiet på plass utenfor Shell Østre i Namsos sentrum, etter melding om hångemeng på stedet. En person ble bortvist fra stedet, men klarte å havne i en ny slåsskamp bare 20 meter unna den forrige.

Det førte til at mannen i 20-åra ble pågrepet, innbrakt og anmeldt.

Rakettoppskyting

Klokka 23.05 rykket politiet ut etter meldinger om rakettoppskytning på Namsos camping.

– Det ble oppfattet som skummelt fordi det er tørt i terrenget og at det var sterk vind da han gjorde det, sier operasjonsleder Ellen Maria Brende i Trøndelag politidistrikt.

Da politiet ankom stedet, viste det seg at vedkommende hadde sendt raketten rett over vannet.

– Politiet snakket med mannen, som lovte han ikke skulle gjøre det igjen. Det blir ikke opprettet sak, sier Brende.

Rykket ut etter festbråk

Før midnatt rykket politiet også ut til småbåthavna i Kolvereid og et næringslokale i Grong. Begge steder var det full fest. På begge steder var 50 til 60 personer samlet, og deltakerne lovet å roe seg ned.

Etter midnatt rykket politiet ut et ungdomshus i Overhalla, der det var ungdomsfest.

– Rundt 50 personer var samlet, og festen gikk greit for seg, sier operasjonsleder Brende.

Klokka 01.44 rykket politiet ut til en fest i nærheten av Namsos lufthavn. Her ble det sunget karaoke utendørs, noe som førte til betydelig støy. Politiet ba festdeltakerne om å dempe seg.

Tok seg inn i gammel skole

Rett over midnatt fikk politiet melding om fire ungdommer i gamle Nesheim skole, skriver Innherred.

– Den skal jo rives, men at uvedkommede tar seg inn der er ikke noe særlig. Så en patrulje rykket ut. Ingen var å se der da de kom frem, så politiet låste av som best de kunne før de dro derfra igjen, sier operasjonsleder Ellen Maria Brende i Trøndelag politidistrikt til avisa.

Kl. 02.45 hadde politiet et oppdrag knyttet til fest i en båt i marinaen i Levanger.

– Det var mye støy derfra, men også en bekymring for beruselse blant de 20-30 ungdommene som hadde samlet seg. Patruljen som rykket ut meldte tilbake at saken ble ordnet på stedet, og det kom ikke flere telefoner til oss, sier operasjonslederen til Innherred.